De geschiedenis van Pivot Point

Al meer dan 50 jaar is Pivot Point dé referentie in het opleiden van professionele kappers over de hele wereld. Onze opleidingsmethode geeft je een stevige basis tot succes of je nu een haardesigner bent of een leraar die toekomstige professionals wil opleiden.

Onze oprichter: Leo Passage

In 1958 emigreerden Leo Passage en zijn vrouw Lenie naar Amerika. Daar werkte hij een opleidingsmethode voor kappers uit die vandaag de dag nog steeds wereldwijd gebruikt wordt. Slechts vier jaar later opende hij zijn eerste Pivot Point School in Chicago. In deze school ontwikkelde hij een techniek om haren te knippen die wij nu nog steeds gebruiken in onze opleiding.

 

De visie van Leo Passage

In zijn lange carrière heeft Leo Passage meer dan 95 wedstrijden gewonnen. In 1961 sleepte hij zelfs de felbegeerde titels van ‘World Supreme Champion’ en ‘Hairdresser of the Year’ op de International Beauty School in New York in de wacht. Leo Passage wordt, ondanks zijn kleine gestalte, nog steeds aanzien als een echte gigant in de kappersindustrie. Hij toonde aan dat een goede opleiding, een duidelijke visie en de passionele wens om de beste te zijn, mensen kan omvormen tot leiders in plaats van volgers. Nu nog steeds leeft deze visie verder in alle Pivot Point-leraars en -afgestudeerden van over de hele wereld.

Al meer dan 50 jaar is Pivot Point dé referentie in het opleiden van professionele kappers over de hele wereld.

Knippen Heren
€ 750,00excl. BTW